A VERZIÓ ARCAI // Tóth-Kerekes Susie

A Verzió viszonylag kis csapata lelkes, elhivatott tagokból áll, akik a fesztivál előkészítésén dolgoznak néhány nagyon intenzív hónapon keresztül – vagy éppen egész évben. Miniinterjú sorozatunkban bemutatunk néhány, a kulisszák mögött dolgozó stábtagot, hogy kicsit jobban megismerjük kapcsolatukat a Verzióval és a dokumentumfilmekkel.

Mi a munkád, mit csinálsz  a Verziónál?

Jelenleg Guest Coordinator vagyok, vagyis a vendégek utazásának, elhelyezésének szervezését végzem. Egyébként már tizedik éve, hogy segítek a fesztiválon, főleg adminisztratív, pénzügyi és különböző szervezési munkákban vettem részt.

Mi a legnagyobb öröm és nehézség a munkádban? 

Jelenleg gyesen vagyok, a gyerekek mellett néha nehéz a szervezést itthonról végezni, miközben rajtam lógnak :) De mindig öröm, hogy akiknek szervezem az útját, a rendezők, a vendégek, azokat végül megismerhetem személyesen is. Sokféle, rendkívül színes egyéniséget ismerhettem meg így, élvezet velük beszélgetni. Valamint kiváló csapatunk van, akikkel évről-évre szuper együtt dolgozni.    

Mi a legemlékezetesebb élményed a korábbi Verziókról?

Minden Verzió, minden megnézett film egy élmény. A hangulat, a beszélgetés a különböző gondolkodású emberekkel a filmekben felvetett problémákról mind emlékezetesek.  

Mennyire változtatta meg a Verzió a dokumentumfilmekkel való kapcsolatodat? /

Ráébresztett, hogy egy dokumentumfilm mennyire hatékony eszköz tud lenni, hogy a kívülállókat megismertesse a legkülönbözőbb problémákkal. Mennyire bele lehet élni magunkat az adott helyzetbe, még akkor is, ha az idegen számunkra. Ebben rejlik a dokumentumfilm igazi ereje.  

Mit mesélnél a fesztiválról egy olyan embernek, ami még sosem hallott róla? 

Egyedülálló lehetőség, hogy egy helyen nézhetem meg a különböző problémákról szóló filmeket, beszélgethetek a témákról, kérdéseket tehetek fel a filmek rendezőinek. Szerintem mindenki megtalálhatja az őt érdeklő témát a kínálatból, az is, aki egyáltalán nem szokott dokumentumfilmet nézni.

Miről csinálnál szívesen dokumentumfilmet?

Például gyesen lévő anyukák visszatéréséről, annak nehézségeiről a munka világába :) Ebben most van némi tapasztalatom.

Mit kívánsz a Verziónak? 

Mostanra egy sikeres fesztivált, a jövőre vonatkozóan minél több látogatót, továbbra is egy jó csapatot, és anyagi biztonságot, hogy minden évben meg lehessen rendezni ezt a fesztivált.